Nieuws

Je bent een kalf als je melk drinkt’, met die woorden, grafisch getatoeëerd op een uier, deed EVA vzw mee aan De Standaard Solidariteitsprijs. De advertentie werd door de jury van De Standaard geselecteerd en verscheen paginagroot in de krant. Tot grote onvrede van enkele melkdrinkers die zich beledigd voelden en klacht indienden bij de JEP (Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame). De JEP oordeelde dat de klagers gelijk hebben en vraagt EVA om de advertentie niet meer te gebruiken.

Nieuws - 14 augustus '17 - Reacties

Nadat onze inzending voor De Standaard Solidariteitsprijs gepubliceerd werd, kwamen er vier klachten binnen bij de JEP (de jury voor ethische praktijken inzake reclame) van melkdrinkers die zich beledigd voelden door de zin: "je bent een kalf als je melk drinkt". De JEP besloot dat de klagers gelijk hebben en dat de advertentie beledigend is.

Nieuws - 11 augustus '17 - Reacties

In Mechelen en Sint-Niklaas is de Langste Veggietafel ondertussen een jaarlijkse traditie. En de succesvolle eerste editie in Leopoldsburg is zeker ook voor herhaling vatbaar.

Nieuws - 11 augustus '17 - Reacties

De Gentse Feesten dat is 10 dagen lang genieten van muziek, theater, koude pintjes, maar ook van lekker veggie eten! Wij bundelden onze tips.

Nieuws - 17 juli '17 - Reacties

Als reactie op het succes van campagnes zoals Donderdag Veggiedag en Dagen Zonder Vlees, lanceerde Flanders Food - een platform dat voor een groot stuk door de Vlaamse overheid wordt gefinancierd - ‘ConsuMeat’.

Nieuws - 29 juni '17 - Reacties

Pagina's