Nieuws

Een walhalla voor veggie foodies, het kan. Voor twee dagen was het zelfs zintuiglijk waarneembaar in het centrum van ons land. VeggieWorld zwaaide afgelopen weekend zijn hemelpoorten open in Brussel. Zo’n 5000 mensen waren erbij op de eerste Belgische editie ooit. De volledig plantaardige beurs in Tour & Taxis trok ook de aandacht van nieuwsgierige bezoekers die nog aan hun dagelijks stukje vlees vasthouden. Zij kwamen, zagen en lieten zich inspireren door een groeiende beweging.

Nieuws - 23 oktober '17 - Reacties

Op maandag 2 oktober stond EVA voor het eerst op Chef’s dating, het ontmoetingsevenement voor de horecasector in Brussel, georganiseerd door I Love Horeca. Een dag die we optimaal benutten om koks en andere exposanten mee te krijgen in het plantaardige verhaal. De beste overtuigingstechniek? Laten proeven, natuurlijk. Als de smaakpapillen enthousiast zijn, volgt de rest vanzelf.

Nieuws - 18 oktober '17 - Reacties

EVA mag tien vegetarische pakketten van Aoste weggeven. Wil jij er eentje? Waag je kans met de onderstaande wedstrijdvraag!

Nieuws - 18 oktober '17 - Reacties

November is Easy Vegan-maand! EVA laat je stap voor stap ontdekken hoe lekker, gezond en eenvoudig de plantaardige keuken kan zijn. Ook de lokale EVA-groepen zitten niet stil. Er worden weer tal van activiteiten georganiseerd in alle uithoeken van Vlaanderen. Om de keuze voor jou iets gemakkelijker te maken: een handig overzicht.

Nieuws - 18 oktober '17 - Reacties

In november gaat Horeca Expo weer van start: een vijfdaagse beurs voor de Belgische horecasector en grootkeukens in Flanders Expo Gent. Het uitgelezen moment voor EVA om te tonen én te laten proeven wat de plantaardige keuken zoal in zijn mars heeft.

Nieuws - 13 oktober '17 - Reacties

Vrijdag 6 oktober startte de Week van de Steak-Friet. Die nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM) wil jongeren meer rood vlees doen eten en krijgt daarvoor de steun van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. EVA vzw en Bond Beter Leefmilieu (BBL) vinden het absurd dat op een moment dat er eindelijk een nieuwe, evidence-based voedingsdriehoek is, de minister van Leefmilieu dit initiatief ondermijnt, en dat verschillende departementen binnen onze overheid elkaar zo flagrant tegenspreken en voor de voeten lopen. Meer dan ooit hebben we nood aan een coherent beleid. Om die reden staan EVA vzw en BBL op woensdag 11 oktober om 13u met foodtruck Vegan Delight aan het Vlaams Parlement om gezonde, plantaardige hapjes uit te delen aan de parlementsleden en minister Schauvliege.

Nieuws - 11 oktober '17 - Reacties

Pagina's